Kyselinotvorné potraviny
Pokud se chystáme své tělo odkyselit, z našeho jídelníčku bychom měli vyloučit kyselinotvorné potraviny. Je ovšem na každém, jak důsledně svůj jídelníček upraví. Alespoň zpočátku by ovšem bylo ideální tyto potraviny vynechat zcela.
Maso, ryby a masné výrobky
ančovičky, candát, halibut, hovězí jazyk, hovězí pečeně, hovězí řízek, humr, husa, husí játra, játra, játrové knedlíčky, jehněčí, jelito, jitrnice, kančí, kapr, karbanátek, klobása, krevní tlačenka, krocan, langusta, ledvinky, losos, makrela, mušle, ovarové koleno, pstruh, račí, rostbíf, rybí tyčinky, salám, sardele, sardinky, sleď, špek, špekáčky, štika, šunka, tučné vepřové maso, tuňák, úhoř, vepřová kotleta, zajíc
Pečivo, sladkosti a pochutiny
bonbony, brambůrky, coca‐cola a sladké limonády, cukr, cukroví, čokoláda, dorty, koláče, majonéza, marcipán, máslové sušenky, nugát, perník, preclík, sladké pečivo
Mléčné výrobky
eidam, ementál (45% tuku), gorgonzola, sýr Bries, sýr s hříbky, tavený sýr
Ostatní
avokádo, bílé víno, burské oříšky, čaj černý, čočka, fritovací olej, hranolky,
kandované ovoce, kari koření, kečup, kokosový olej, kokosový ořech, kompoty, liška jedlá, masox, pálenka, pivo, šampaňské, rum, smažené krokety, sůl, vaječný likér, whisky,