Jak a kdy začít

Při detoxikaci organizmu rozhodně není třeba držet dlouhodobý půst. I jednodenní detoxikační režim dokáže pomoci. Tělo se nemusí soustředit na trávení a svou energii může věnovat právě pročištění.

Nejlépe se naše tělo zbavuje toxinů na jaře a na podzim, ale pročišťovací dny si samozřejmě můžeme dopřávat po celý rok, ideálně dvakrát měsíčně. Detoxikovat ale neznamená hladovět, jen svému tělu dopřát snadno stravitelné potraviny a dostatek tekutin. Pokud se cítíme na jednodenní půst, při kterém budeme pouze pít zázvorový čaj a detoxikační čaje, můžeme, ale jak se říká, není nutné si dělat násilí, jde to i mírněji.

Den před detoxikací se doporučuje k obědu pouze dušená zelenina nebo zeleninová polévka a k večeři ideálně jen čerstvě vymačkanou celerovou nebo mrkvovou šťávu, případně šťávu z červené řepy.

Druhý den pijeme vlažnou převařenou vodu s citrónem a medem, zázvorový nebo detoxikační čaj, čerstvě vymačkané šťávy z citrusů, jablek, mrkve, červené řepy nebo celeru. K obědu je možné uvařit si šálek zeleniny (ne brambory a lilkovou zeleninu) nebo celozrnných obilovin. K večeři si pak dopřát opět šálek vařené zeleniny, zeleninové polévky nebo vařených celozrnných obilovin nebo jen šťávu z červené řepy, mrkve či celeru. Nezapomeňme dostatečně pít.

Po detoxikaci přecházíme na běžnou stravu pozvolna, určitě není vhodné uvařit si k obědu vepřo, knedlo, zelo.

 

 

Pin It

Vše o odkyselení

Jak překyselení rozpoznat

Jak překyselení rozpoznat

Tak jako umíme my dávat najevo svou nespokojenost, dokáže totéž i naše tělo. A dokáže být při projevech neladu pěkně úporné.
Jak na odkyselení

Jak
na odkyselení

Odkyselení je proces, který nás nemusí nijak zásadně omezovat, ale jehož účinky už po pár dnech sami na sobě poznáme.
Kyselinotvorné potraviny

Kyselinotvorné
potraviny

Pokud se chystáme své tělo odkyselit, z našeho jídelníčku bychom měli vyloučit kyselinotvorné potraviny.
Kdy se překyselujeme

Kdy
se překyselujeme

Vše v našem organizmu by mělo být pěkně v rovnováze, a to samozřejmě platí i o kyselých a zásaditých složkách.
Cose v těle děje

Co
se v těle děje

Nejen láska prochází žaludkem. Procházejí jím také kyseliny a zásady. Nebo, přesněji řečeno, žaludek je jejich výrobcem.
Zásadotvorné nebo neutrální potraviny

Zásadotvorné nebo neutrální potraviny

Aby se nám s odkyselováním snadněji začínalo, přinášíme přehled potravin, které by měly tvořit trvalou součást našeho jídelníčku.
Stopovéprvky

Stopové
prvky

Odkyselení nespočívá jen v upravení stravy. Svému tělu, pravděpodobně dlouhou dobu zanášenému kyselinami, je pro správnou funkci a dosažení rovnováhy ...
Následkypřekyselení

Následky
překyselení

Ne nadarmo se o překyselení organizmu hovoří jako o jedné z nejnebezpečnějších civilizačních nemocí, jehož nejtěžší stadia mohou vést až k úmrtí.

eshop altaherba